keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Suvaitsematon suvaitsevaisuus

Homma-foorumin ja kaiken maailman fascistipöllöjen retoriikassa on yleistynyt kaikkien pikkunatsien suosikkiargumentti, jonka mukaan "suvaitsevaisto"(1) onkin todellisuudessa "suvaitsematonta"(2), koska ei "suvaitse"(3) "suvaitsemattomuutta"(4). Sinänsähän tässä ei ole mitään huomionarvoista, koska kukaan järkevä ihminen ei kehitä hernettä nenään siitä, mitä fascistimarginaali kulloinkin keksii viljellä nokkelana sutkauksena. Ongelmaksi tämä kuitenkin muodostuu silloin, kun alitajuisesti siihen fiksujen laariin luokitellut ihmisetkin mölähtävät siitä, kuinka he kyllä suvaitsevat minun näkemykseni, miksen minä sitten fascistien. Avataan tässä nyt vähän sitä, mitä tämä suvaitsevaisuushelinä todellisuudessa pitää sisällään.

1) - "SUVAITSEVAISTO"

"Mokuttajan", "ituhipin" ja "vihervasemmiston" lisäksi yksi nettinatsien suosikkitermeistä, joskin toki nyt jo hieman poissa muodista. Tarkoittaa kaikkia, aivan kaikkia, jotka eivät vihaa homoja, neekereitä, hiekkaneekereitä, naisia, tai mikä nyt sattuikaan olemaan päivän kuuma vähemmistö. Suvaitsevaisto kehtaa vaatia, että muutkin kohtelisivat ihmisiä ensisijaisesti ihmisinä pelottavien vähemmistöryhmän edustajien sijaan. Suvaitsevaisto pitää yllä maailmanlaajuista salaliittoa, jonka tarkoitus on sotkea tämän pallomme meno ihan totaalisesti, synnyttää islamilainen maailmanvalta, jossa kivitetään naisia hengiltä, kaikki ovat homoja eikä kukaan puhu suomea. Suvaitsevaisto on vihollinen.

2) - "SUVAITSEMATON"

Tässä: Ei ole samaa mieltä hommalaisten etc. kanssa aivan kaikesta vaan erehtyy jopa kritisoimaan näitä. Nettinatsit ja uusfascistit ovat kyllä kärkkäitä haukkumaan ja syyttämään "vihervasemmistoa" kaikista yhteiskunnan ongelmista ja suunnattomasta pahuudesta. Ihminen, joka kritisoi persuja tai, luoja paratkoon, persujen äänestäjiä, on kuitenkin fasisti, demokratian vastainen, sananvapautta loukkaava ja suuri saatana noin ylipäätään. Tällainen marttyyrinviitta painaa varmaan aika paljon. Ei ihmekään, että oikeistokonservatiivi on kiukkuinen, päätä luultavasti särkee pahasti.

3) - "SUVAITA"

Niellä purematta, kompata, olla samaa mieltä, kannattaa.

4) - "SUVAITSEMATTOMUUS"

Irrationaalinen viha, joka kohdistuu milloin mihinkin vähemmistöön (tai enemmistöön), jonka nettinatsi, internetfascisti, uusklovnisti tai oikeistokonservatiivinpoikanen kokee itselleen uhaksi tai muuten vaan hurjan pelottavaksi. "Suvaitsemattomuus" koitetaan usein perustaa ns. järkiargumentteihin, mutta todellisuudessa taustalla piilee yleensä alitajuinen tuntemattoman pelko. Tämä pelko on sinänsä ihmiselle luonnollinen ominaisuus, joka liittynee reviirikamppailuun ja muuhun sellaiseen primitiiviseen säätöön, mutta nykymaailmassa sitä toivoisi, että tämän(kin)kaltainen barbarismi osattaisiin vähintään itsessä tunnistaa ja käsitellä järkevästi typerän panikoinnin sijaan.


Mikä on oma suhteeni suvaitsevaisuuteen? En pidä koko sanasta. On asioita, joita ei tule suvaita, nyt eikä tulevaisuudessa. Ahdasmielisyyttä, pelkoa ja vihaa on toki ymmärrettävä ja kanssaihmisiä autettava pääsemään niistä yli kaikin keinoin. Missään nimessä ei tule kuitenkaan minkään suvaitsevaisuuden nimissä kuvitella, että olisi ok syrjiä tai haluta syrjiä ihmisiä sellaisten ominaisuuksien perusteella, jotka eivät millään tavoin vaikuta toisten ihmisten mahdollisuuksiin ja onnistumisiin tässä maailmassa. Ihmisten lähtökohtaisen samanarvoisuuden tulee olla kaiken moraalin ja lainsäädännön pohjana. Vain se, millä tavalla kohtelemme toisiamme, saa vaikuttaa siihen, miten kohtelemme toisiamme.

Ainoa syy advokoida sellaisten ihmisten eriarvoisuutta, jotka eivät mitenkään toiminnallaan tai olemassaolollaan vahingoita toisia, on halu säilyttää maskuliininen, valkoinen, heteroseksuaalinen hegemonia nyt ja aina. Onko tämä se, mitä haluat? Onko tämä se tulevaisuus, johon pyrit? Kysympä vaan. 

10 kommenttia:

 1. http://xepisodes.com/south-park/season-6/episode-14-death-camp-of-tolerance/

  Tuli toi South Park jakso mieleen lukiessani.

  VastaaPoista
 2. Minä syrjin, pilkkaan ja eriarvoistan jatkossakin. Toivottavasti vituttaa!

  "Ainoa syy advokoida sellaisten ihmisten eriarvoisuutta, jotka eivät mitenkään toiminnallaan tai olemassaolollaan vahingoita toisia, on halu säilyttää maskuliininen, valkoinen, heteroseksuaalinen hegemonia nyt ja aina. Onko tämä se, mitä haluat? Onko tämä se tulevaisuus, johon pyrit?"

  ON!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairaita asioita saakin arvostella ihan vapaasti ja sanoa mielipiteensä välittämättä näiden perverssien tekosuvaitsevaisten räkytyksestä ja rasistisista vihapuheista normaaleja heteroita ja nuhteettomia kansalaisia vastaan. Samaa mieltä

   Poista
 3. Tämä blogikirjoitus on neroutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin nerokasta ettei ymmärrä mitä lukee. Vittumaista suomenkielisen lukea sanakirja toisessa kädessä suomenkielistä tekstiä.

   Poista
 4. Oikeanlainen Suvaitsevaisuus vai pitäisikö sanoa hyväksyminen on sitä että jos joku ei todellakaan pidä luonnollisena kaikkia seksuaalisia asioita on hänen oikeutensa sanoa se ääneen ilman että aletaan nimitellä suvaitsemattomaksi. Juuri nämä itseään suvaitsevaisiksi mainostavat eivät suvaitse yhtään eri mieltä olevia ihmisiä. On aivan eri asia vihata jotain ihmisryhmää tai arvostella heidän käyttäytymistään. Se ei mene näiden suvaitsevaisten ymmärrykseen millään. Aina syytetään homovihaajaksi ja vihapuheen puhujaksi jos vaikka sanoo ettei pidä homoutta normaalina niin kuin se ei sitä mielestäni olekaan.

  VastaaPoista
 5. Tätä samaa jankutustahan tämä taas on. Kiukutteleva vihainen kirjoittaja on aivan samalla viivalla näiden ihmisten kanssa joita hän haukkuu fasisteiksi ym pilkkanimillä. Moni perinteisiä arvoja kannattava kuten minä ei todellakaan pidä luonnollisina asioina näitä avioliiton muuttamisyrityksiä täysin sairaaseen suuntaan. Muka tasa-arvoa. Samoin jos maahanmuuttajille annetaan paremmat oikeudet ja toimeentulo niin ei se paljoa naurata meidän vähäosaisiamme. On myös uskomatonta miten sokeita nämä suvaitsivaisina itseään pitävät tahot ovat Islamin pyrkimyksille. Se ei ole rauhan uskonto vaan valtaan pyrkivä poliittinen järjestelmä joka ei anna mitään armoa toisinajatteleville kun se pääsee valtaan. Eikö näillä Setan ja muiden vastaavien tahojen aivopesun uhreilla ole mitään tajua siitä mikä on luonnollista ja mikä ei, ei näköjään. Ei myöskään ymmärrrystä mihin tämä lisääntyvä rakkauden varjolla markkinoitu moraalittomuus johtaa. Hups, tuli varmaan kauhea sana valittua, tämä moraali. Kohta joku vastaa tähän kiroilleen ja nimitellen hihuliksi, änkyräksi natsiksi suvaitsemattomaksi ja fasistiksi itseään suvaitsevaisena pitäen, luonnollisesti.

  VastaaPoista
 6. Kas, olipa kyseessä vanha teksti. No, mielipiteeni pitävät yhä paikkansa ja aihe lienee nykyään vieläkin ajankohtaisempi.

  VastaaPoista
 7. Mielipiteesi on paskaa ja sinä pelkkä ruma ääliö.

  VastaaPoista
 8. Suvaitsevaiston suvaitsemattomuus tarkoittaa sitä, että suvaitsevaisto suhtautuu samanlaisella fanaattisella vihalla ja lynkkausmielialalla kuin kuvitelmiensa suvaitsemattomat, kaikkia niitä kohtaan, joiden uskoo olevan alkuperäisiä lynkkaajia ts. suvaitsemattomia, sen sijaan että suvaitsevaisto keskittyisi kritisoimaan suvaitsemattomia ajatuksia. Keskitytään siis henkilöiden vihaamiseen eikä ajatusten kritisoimiseen. Jahdatessaan suvaitsemattomia suvaitsevaiset julistavat itsensä moraalisesti korkea-arvoisemmiksi. Vielä pahempaa on, että he nopeita tuomioita halutessaan tuomitsevat usein myös ei-suvaitsevaisia suvaitsemattomien joukkoon ja siten lynkattaviksi. Verenhimo, puolin ja toisin.

  VastaaPoista